«Η σωματική επαφή με τον άλλον είναι πρωταρχική ή τουλάχι­στον τόσο σημαντική όσο η πνευματική επαφή. Είμαστε φτιαγμένοι από σάρκα και πνεύμα γιατί λοιπόν να τα αντιδιαστέλλουμε: Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε αυτό το σύνολο. Το ανθρώπινο πλάσμα είναι ένας Λόγος φτιαγμένος από κινή­σεις, βλέμματα, σκέψεις. Το μήνυμα πού μεταδίδεται μόνο με το σώμα ή μόνο με το πνεύμα, μεταδίδεται στο μισό. Η ταυτότητα σώματος και πνεύματος μόνο μπορεί να επιτρέψει στον έρωτα να εκφραστεί στο σύνολό του. Τα χέρια μιλούν όσο και τα μάτια και συχνά περισσότερο απ’ το στόμα. Ένα αγκάλιασμα συχνά είναι πολύ πιο αποκαλυπτικό από ένα ερωτικό γράμμα.

Συχνά ονειρεύομαι φιλιά σ’ όλο μου το σώμα και τώρα, γράφοντάς σας, συνειδητοποιώ πώς ποτέ δεν έχω πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία. Διαβάστε παρακάτω…

Ο άντρας μου με χαϊδεύει με το στόμα του στη μέση, στο λαιμό, στα στήθη και λατρεύω το συναίσθημα πού μού δίνει αυτό το χάδι, μόνο πού το κάνει σπάνια. Ωστόσο είμαι σίγου­ρη πώς, αν τού το Ζητήσω, θα το κάνει συχνότερα. Εισακούει όλες μου τις επιθυμίες κι όταν με χαϊδεύει αυνανίζοντάς με, νιώθει κι αυτός ηδονή, έκπληξη πού μπορεί να έχει τέτοια δύναμη πάνω μου (χωρίς αυτό να σημαίνει αρσενική “υπεροχή»). Μαρία ετών 35

Αυνανισμός με τα πόδια ή αλλιώς πώς να φτάσετε στον έβδομο ουρανό! Οδηγίες για αρχάριες!

Υπάρχει ωστόσο μια επιθυμία μου που δεν εισακούει: η αι­δοίολειχία. Το χει κάνει μόνο τρεις φορές από τότε πού γνω­ριζόμαστε (2 χρόνια) και χωρίς να το θέλει, σχεδόν με αηδία. Κι όμως είμαι πολύ καθαρή και φροντίζω να πλένομαι “εσωτερικά”!

Ίσως αυτό να οφείλεται ατό γεγονός ότι είναι μάλλον “αρχά­ριος» στις σεξουαλικές σχέσεις. Με τα χρόνια ίσως αρχίσει να τού αρέσει. Συνεχίζω να ελπίζω γιατί αυτό το χάδι συμβολίζει για μένα την πλήρη αποδοχή τού σώματός μου από το σύζυγό μου. Όσο θα υπάρχει αυτό το μικρό εμπόδιο, δεν θα είμαι εντελώς ικανοποιημένη. Δίνω μεγάλη σημασία στη σωματική επαφή με τον άλλον. Αυ­τή η επαφή, και ιδιαίτερα τα χάδια, ξυπνάει μέσα μου τη σεξουαλι­κή επιθυμία. Γιό μένα ο αισθησιασμός είναι η ηδονή όλων των αισ­θήσεων.

Σ’ αυτές τις στάσεις του σεξ δεν αντιστάθηκε ποτέ κανένας…άντρας!

Η σωματική επαφή μπορεί να έχει διάφορες μορφές και να πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε χώρο. Εγώ προσωπικό περιορίζω τις δημόσιες εκδη­λώσεις, χαϊδεύοντας μόνο το χέρι του ή φιλώντας τον φευγαλέα στο λαιμό ή στο μάγουλο. Στο αυτοκίνητο μ’ αρέσει επίσης να τον χαϊδεύω (μερικές φορές όταν οδηγεί, αλλά συνήθως στις στά­σεις). Μ’ αρέσει να χαϊδεύω, να με χαϊδεύουν, να μού μιλούν, μ’ αρέσει να επικοινωνώ και να εκφράζομαι στον έρωτα, από πάντα.

Πώς πρέπει να μιλάς για όσα θέλεις στον σύντροφό σου στο σεξ

Σχολιάζει η ψυχοθεραπεύτρια Σουζάν Ορέρ
Οι γυναίκες υποφέρουν πού δεν μπορούν να εκφραστούν καλύ­τερα. Και είναι πολλές οι γυναίκες εκείνες που δεν τολμούν να ζητήσουν εκείνα που θέλουν στο σεξ από τον σύντροφό τους, είτε μιλάμε για στοματικό έρωτα είτε για οποιαδήποτε άλλη τακτική. Για όλες τους ο διάλογος είναι ζωτικός, κι όμως οι δυσκο­λίες πού πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι μεγάλες. Οι απαγορεύ­σεις πού τις έχουν εξαναγκάσει σε «κοινωνική σιωπή» υπάρχουν και στην ιδιαιτερότητά τους, διαταράσσοντας τη σεξουαλική τους ζωή.
«Δεν έχω πει τίποτε για τις επιθυμίες μου στο σύζυγό μου, μετά από 17 χρόνια κοινής ζωής».

Έρωτας από την… πίσω «πόρτα»! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα για το κλύσμα!

ΜΑΡΙΝΑ 40 ετών, παντρεμένη, παιδιά.
Μπορεί κανείς πραγματικά να μιλήσει για «κοινή ζωή» όταν φανταστεί το τείχος σιωπής πού χώριζε αυτά τα δυο πλάσματα; Η ανάγκη επικοινωνίας με τα λόγια, είναι για τίς γυναίκες αναγκαία και πρέπει να ακολουθήσει η επιβεβαίωση και η βοήθεια του συντρόφου της. Η επιβεβαίωση αυτή είναι απαραί­τητη για να δυναμώσει και να εμπεδώσει την εμπιστοσύνη, την πίστη και την αυτοεκτίμησή της.

Συμβουλές από ιερόδουλες για καλό σεξ! Έτσι θα γίνεις μάστερ στο είδος…

Αν όμως πλησιάσει το σύντροφό της επιθετικά, μπορούμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι εκείνος θα προβάλει αντίσταση κι εκείνη τότε θα φύγει χωρίς να έχει πάρει τη στήριξη που θα ήθελε. Η σωστή επικοινωνία απαιτεί ειλικρίνεια αλλά και κατανόηση των αναγκών και των επιθυμιών και από τη γυναίκα και από τον άνδρα. Ο άνδρας από την άλλη οφείλει να ακούσει προσεκτικά τις ανάγκες της συντρόφου του. Συχνά σε μια σχέση, η γυναίκα καταλήγει να νιώθει ότι δεν την αγαπούν, επειδή ο άντρας παύει να της δίνει την ίδια ποιότητα προσοχής που της έδινε στην αρχή. Όταν λοιπόν η ποιότητα προσοχής αλλάξει, εκείνη, επειδή δεν καταλαβαίνει πολύ καλά τους άντρες, συμπεραίνει ότι εκείνος δεν είναι πια ευτυχισμένος μαζί της και γι’ αυτό δεν νοιάζεται πια για κείνη. Η ποιότητα της προσοχής είναι ίσως το σημαντικότερο σημάδι αγάπης.

Boro.gr